Так.
Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), містить кілька професійних назв робіт касирів із кодом КП 4211. З-поміж них — «касир (на підприємстві, в установі, організації)».
Попри те, що професійна назва роботи віднесена до розділу 4 «Технічні службовці» КП, касирів можуть готувати професійно-технічні заклади освіти. Кабмін постановою від 11.09.2007 № 1117 затвердив Державний перелік професій з підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах (далі — Перелік № 1117). Професію касира передбачає Секція K Розділу 74 «Діяльність у сферах права, бухгалтерського обліку, інжинірингу, надання послуг підприємцям» Переліку № 1117.
Можливість готувати касирів на виробництві передбачають як Перелік № 1117, так і кваліфікаційна характеристика з Випуску 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності» ДКХП. Кваліфікаційні вимоги до касира: ...