ПРОБЛЕМА
Маємо на підприємстві пункт розігріву їжі. Він складається з кімнати-їдальні та кімнати з посудом, мікрохвильовими печами, холодильником. Прошу допомогти підібрати посади працівникам. Працівники слідкуватимуть за чистотою у приміщені, прибиратимуть посуд, розігріватимуть їжу, закуповуватимуть чай, каву, цукор, воду тощо. Плануємо мати два працівника пункту розігріву їжі, та старшого по відділу.
РІШЕННЯ
Відповідно до Національного класифікатора України ДК003:2010 «Класифікатор професій» (КП) та галузевого випуску ДКХП № 65 «Торгівля та громадське харчування» йдеться про дві окремі професійні назви роботи: «Кухонний робітник» та «Мийник посуду», які належать до класифікаційного угруповання 9132 — «Підсобні робітники та прибиральники в конторах, готелях та інших установах».
Наприклад, до окремих завдань та обов’язків «Кухонного робітника» належить:
- доставка готової продукції до місця роздачі або до експедиції;
- встановлення на підноси столових приборів, хліба, тарілок з холо...