Як назвати фахівця з приготування кави

Усі оновлення
13 травня 2022 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Юрій Юров
експерт із професійної класифікації, Вінниця

До штатного розпису введіть одну з посад для фахівця з приготування кави — готувач напоїв або бариста. Код за Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 № 327 (КП) — 5123.

Готувач напоїв

Кваліфікаційну характеристику готувача напоїв вміщено до Випуску 65 «Торгівля та громадське харчування» ДКХП. Робітник може мати 3-й і 4-й розряди.

Основні завдання та обов’язки готувача напоїв 3-го розряду:

  • готує за встановленими рецептурами і технологією обмежений асортимент чаю, кави, какао;
  • обсмажує, підсушує, розмелює кавові зерна;
  • розливає готові напої на порції;
  • реалізує виготовлені напої, цукор, бутерброди, кондитерські вироби, морозиво, лимонад, джеми, мед, варення, повидло та інші продукти до чаю чи кави;
  • отримує продукти і зберігає їх з урахуванням вимог до режиму і термінів зберігання;
  • перевіряє стан ваговимірювальних приладів, які використовує;
  • забезпечує належний санітарний стан робочого місця, ...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search