До штатного розпису введіть одну з посад для фахівця з приготування кави — готувач напоїв або бариста. Код за Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 № 327 (КП) — 5123.
Готувач напоїв
Кваліфікаційну характеристику готувача напоїв вміщено до Випуску 65 «Торгівля та громадське харчування» ДКХП. Робітник може мати 3-й і 4-й розряди.
Основні завдання та обов’язки готувача напоїв 3-го розряду:
- готує за встановленими рецептурами і технологією обмежений асортимент чаю, кави, какао;
- обсмажує, підсушує, розмелює кавові зерна;
- розливає готові напої на порції;
- реалізує виготовлені напої, цукор, бутерброди, кондитерські вироби, морозиво, лимонад, джеми, мед, варення, повидло та інші продукти до чаю чи кави;
- отримує продукти і зберігає їх з урахуванням вимог до режиму і термінів зберігання;
- перевіряє стан ваговимірювальних приладів, які використовує;
- забезпечує належний санітарний стан робочого місця, ...