Ні, Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), не передбачає професійної назви роботи су-шефа.
Записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийняли працівника, вносять для робітників та службовців відповідно до найменування професій і посад, зазначених у КП (п. 2.14 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58; далі — Інструкція № 58). Тобто вносити до трудової книжки працівника нелегітимну назву професії — порушення і вимог Інструкції № 58, і норм Розділу 2 «Загальні положення» КП.
«Sous-chef de cuisine» дослівно з французької мови тлумачать як заступник або помічник шеф-кухаря. Цю професію застосовують у сфері організації харчування, зокрема в ресторанах.
Типові завдання та обов’язки су-шефа:
- бере участь у розробленні нових варіантів меню з урахуванням сезонних змін та попиту клієнті...