Доречна назва посади — інженер-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва.
Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), передбачає професійну назву роботи «інженер-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва» з кодом КП 2213.2.
Кваліфікаційна характеристика професії вміщена у Випуск 2 «Сільське господарство та пов’язані з ним послуги» ДКХП.
Типові завдання та обов’язки:
- здійснює технологічне забезпечення й організацію виробництва тваринницької продукції;
- визначає взаємозв’язок селекційних і технологічних рішень;
- забезпечує відповідність біологічних особливостей організму тварин індустріальним умовам виробництва;
- забезпечує підвищення продуктивності тварин, зниження собівартості, зростання продуктивності праці та рентабельності тваринництва;
- вирішує інженерні завдання з проєктування, будівництва, експлуатації об’єктів тваринництва і перероблення продукції, викор...