Доречна назва посади — виробник харчових напівфабрикатів.
Кутер належить до категорії харчового устаткування та обов’язковий у закладі громадського харчування. Кутер замінює м’ясорубку, міксер, терку, тістоміс, блендер і навіть овочерізку.
Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), містить професійну назву роботи «Виробник харчових напівфабрикатів» із кодом КП 5122.
Кваліфікаційна характеристика професії — у Випуску 65 «Торгівля та громадське харчування» ДКХП.
Типові завдання та обов’язки виробника харчових напівфабрикатів 3 розряду:
- проводить первинне оброблення сировини середньої складності під час виготовлення напівфабрикатів;
- розбирає туші, напівтуші, четвертини великої та дрібної худоби відповідно до кулінарних схем їх розбирання;
- відокремлює телячі, баранячі, свинячі грудинки від корейок;
- обвалює спинно-грудну частину туш;
- відокремлює м’язові, жирові та з’єднувальні тканини від кіс...