Як назвати працівника, який готує м’ясний фарш із використанням кутера

Усі оновлення
19 березня 2024 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Юрій Юров
експерт із професійної класифікації, Вінниця

Доречна назва посади — виробник харчових напівфабрикатів.

Кутер належить до категорії харчового устаткування та обов’язковий у закладі громадського харчування. Кутер замінює м’ясорубку, міксер, терку, тістоміс, блендер і навіть овочерізку.  

Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), містить професійну назву роботи «Виробник харчових напівфабрикатів» із кодом КП 5122.

Кваліфікаційна характеристика професії — у Випуску 65 «Торгівля та громадське харчування» ДКХП.

Типові завдання та обов’язки виробника харчових напівфабрикатів 3 розряду:

  • проводить первинне оброблення сировини середньої складності під час виготовлення напівфабрикатів;
  • розбирає туші, напівтуші, четвертини великої та дрібної худоби відповідно до кулінарних схем їх розбирання;
  • відокремлює телячі, баранячі, свинячі грудинки від корейок;
  • обвалює спинно-грудну частину туш;
  • відокремлює м’язові, жирові та з’єднувальні тканини від кіс...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search