Доречна посада — кухар 3 розряду або кухар шаурми.
Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), побудований на засадах Міжнародної стандартної класифікації занять 1988 року (International Standard Classification of Occupations: ISCO-88). Але країни, які застосовують таку систему професійної класифікації та кодування професій, на практиці використовують сучасний варіант ISCO — 2008 року, а не застарілий 1988 року. Фахівці Міжнародної організації праці в ISCO-08 урегулювали типове і суперечливе питання: як класифікувати роботу особи, що готує страву й розраховує клієнтів. А саме: якщо завдання та обов’язки пов’язані з різними стадіями виробництва та розподілу продукції. Завдання та обов’язки, що стосуються стадії виробництва, повинні мати пріоритет над іншими, наприклад, пов’язаними з продажем і маркетингом тих самих товарів, їх транспортуванням чи організацією виробничого процесу.