Як назвати робітника, який готує шаурму і розраховує покупців

Усі оновлення
20 березня 2024 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Юрій Юров
експерт із професійної класифікації, Вінниця

Доречна посада — кухар 3 розряду або кухар шаурми.

Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), побудований на засадах Міжнародної стандартної класифікації занять 1988 року (International Standard Classification of Occupations: ISCO-88). Але країни, які застосовують таку систему професійної класифікації та кодування професій, на практиці використовують сучасний варіант ISCO — 2008 року, а не застарілий 1988 року. Фахівці Міжнародної організації праці в ISCO-08 урегулювали типове і суперечливе питання: як класифікувати роботу особи, що готує страву й розраховує клієнтів. А саме: якщо завдання та обов’язки пов’язані з різними стадіями виробництва та розподілу продукції. Завдання та обов’язки, що стосуються стадії виробництва, повинні мати пріоритет над іншими, наприклад, пов’язаними з продажем і маркетингом тих самих товарів, їх транспортуванням чи організацією виробничого процесу.

Приклад
...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search