Кваліфікаційна характеристика відсутня у вільному доступі. Скористайтеся порадами експерта.
Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), передбачає професію «Обвалювальник м’яса» з кодом КП 7411.
Кваліфікаційна характеристика професії вміщена у розділ «Виробництво м’яса, м’ясопродуктів і субпродуктів» Випуску 8 «М’ясна і молочна промисловість» ДКХП.
Вільний доступ до Випуску 8 ДКХП обмежений. Тож наведемо у довільній формі окремі положення кваліфікаційної характеристики професії. Це дасть змогу відтворити інформацію без дозволу суб’єктів авторського права та врахує норми статей 22—29 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 № 2939-VI.
3-й розряд
Трудові функції:
- обвалює туші, півтуші, четвертини, частини туші, голови худоби;
- відокремлює м’язові, жирові й сполучні тканини від кісток під час обвалювання обрубків, розбирання свинячих туш на копчення під...