Які кваліфікаційні вимоги для обвалювальника м’яса

Усі оновлення
26 березня 2024 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Юрій Юров
експерт із професійної класифікації, Вінниця

Кваліфікаційна характеристика відсутня у вільному доступі. Скористайтеся порадами експерта.

Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), передбачає професію «Обвалювальник м’яса» з кодом КП 7411.

Кваліфікаційна характеристика професії вміщена у розділ «Виробництво м’яса, м’ясопродуктів і субпродуктів» Випуску 8 «М’ясна і молочна промисловість» ДКХП.

Вільний доступ до Випуску 8 ДКХП обмежений. Тож наведемо у довільній формі окремі положення кваліфікаційної характеристики професії. Це дасть змогу відтворити інформацію без дозволу суб’єктів авторського права та врахує норми статей 22—29 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 № 2939-VI.

1 Приклад

3-й розряд

Трудові функції:

  • обвалює туші, півтуші, четвертини, частини туші, голови худоби;
  • відокремлює м’язові, жирові й сполучні тканини від кісток під час обвалювання обрубків, розбирання свинячих туш на копчення під...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search