Тиждень третій. Здорове харчування: корисно, просто, недорого

Персональне і професійне зростання
18 листопада 2024 року
|
1 хвилину Читати

Від офісних працівників очікують високої продуктивності, витривалості й стресостійкості. Багатогодинна робота за комп’ютером у поєднанні зі стресом зумовлює дефіцит корисних речовин, проблеми з травленням і навіть розвиток харчових розладів. Підкажемо, як організувати раціон, щоб харчування підтримувало фізичний та емоційний стан, а також не обтяжувало бюджет

user icon
Редакція журналу «Головбух»
Цифрове видавництво Експертус

Здорове харчування — це не про суворі дієти чи жорсткі обмеження, а про раціон, який забезпечує організм необхідною енергією, допомагає підтримувати вагу і захищає від хвороб.

Офісна робота вимагає особливої уваги до харчування, адже низька фізична активність, стрес і нерегулярний графік зумовлюють негативні наслідки. Важливо знаходити корисні альтернативи, а також уникати шкідливих дієт.

Як спланувати раціон

Для того щоб підтримувати продуктивність протягом дня, плануйте свій раціон, зважаючи на основні принципи здорового харчування:

1. Сніданок

Нехтувати сніданком — одна з найпоширеніших помилок, через яку ми швидко втомлюємося. Протягом дня виникає бажання перекусити солодощами.

Корисний сніданок має містити білки, повільні вуглеводи і жири. Наприклад, каша з яйцем, йогурт із горіхами або овочевий омлет із житнім хлібом.

2. Перекуси

На роботі варто обирати здорові перекуси: яблуко, йогурт, горіхи, сухофрукти або цільнозернові хлібці. Вони дають змогу тримати стабільним рівень цукру ...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search