Робоча інструкція сомельє ресторану
Коли знадобиться: професійну назву роботи «сомельє» передбачено Класифікатором професій (код КП 5123), але кваліфікаційна характеристика досі не затверджена.
Пропоновану робочу інструкцію розроблено на основі опису професії в міжнародній системі професійної класифікації, аналізу завдань, обов’язків, компетенцій сомельє вітчизняних закладів ресторанного господарства. У робочій інструкції визначено мінімальні кваліфікаційні вимоги до працівника. Роботодавець визначає їх виходячи із того, яким має бути мінімальний рівень кваліфікації для задоволення потреб клієнтів закладу ресторанного господарства.
Робочі інструкції та зміни до них обов’язково погоджуються профспілковим комітетом або іншим уповноваженим робочим органом трудового колективу (наприклад, Радою трудового колективу ресторану) (п. 6 Загальних положень Довідника кваліфікаційних характеристик професій робітників, затвердженого наказом Мінпраці від 29.12.2004 № 336).
Детальніше про процедуру:
Для кого з працівників розробляти посадо...