Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), передбачає професійну назву роботи «Оператор лінії у виробництві харчової продукції» з кодом КП 8270. Професія належить до класифікаційного угруповання «Укрупнені професії робітників, що обслуговують устаткування з виробництва харчових та подібних продуктів».
Кваліфікаційна характеристика — у Випуску 7 «Загальні професії виробництв харчової промисловості» ДКХП. Складність виконуваних робіт оператора лінії у виробництві харчової продукції тарифікується з 3 до 6 розрядів.
3-й розряд
Завдання та обов’язки:
- веде окремі операції технологічного процесу миття, розливу, розфасування, оформлення, комплектування, зберігання, приймання й пакування різних видів готової харчової продукції та виробів на потоково-механізованих лініях;
- бере участь у ремонті устаткування.
Повинен знати:
- принцип роботи і правила експлуатації обслуговуваного устаткув...