Які обов’язки оператора лінії у виробництві харчової продукції

Усі оновлення
14 червня 2024 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Юрій Юров
експерт із професійної класифікації, Вінниця

Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), передбачає професійну назву роботи «Оператор лінії у виробництві харчової продукції» з кодом КП 8270. Професія належить до класифікаційного угруповання «Укрупнені професії робітників, що обслуговують устаткування з виробництва харчових та подібних продуктів».

Кваліфікаційна характеристика — у Випуску 7 «Загальні професії виробництв харчової промисловості» ДКХП. Складність виконуваних робіт оператора лінії у виробництві харчової продукції тарифікується з 3 до 6 розрядів.

Приклад

3-й розряд

Завдання та обов’язки:

  • веде окремі операції технологічного процесу миття, розливу, розфасування, оформлення, комплектування, зберігання, приймання й пакування різних видів готової харчової продукції та виробів на потоково-механізованих лініях;
  • бере участь у ремонті устаткування.

Повинен знати:

  • принцип роботи і правила експлуатації обслуговуваного устаткув...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search